Satu – ny i styrkan på Älgskadefondsföreningen

Satu Korte-Johansson är ny kanslist/kommunikatör på Älgskadefondsföreningen

ÅSEDA Älgskadefondsföreningen har i Satu Korte-Johansson fått en ny allt-i-allo. Den 3 april började hon sin tjänst och kommer att arbeta sida vid sida med verksamhetsledare Erik Risberg. Liksom sin företrädare på posten Lis-Marie Magnusson kommer Satu från Norrhult. Ända sedan direkt efter avslutad gymnasieexamen på treårig ekonomisk linje har det handlat om många ansvarspositioner inom yrkeslivet. En av de första anställningarna var som ekonomiansvarig vid ABF Kronoberg.

Som organisationsombudsman

Tidigare var hon anställd som organisationsombudsman på Anhörigas Riksförbund.
– Anhörigas Riksförbund kom jag i kontakt med via mitt jobb som kontorschef på Gästhamnsguiden med säte i Norrhult där jag var anställd i tio år. Anhörigas Riksförbund fanns i kontoret bredvid och när Gästhamnsguiden såldes blev jag anställd av Anhörigas Riksförbund istället.
Under de två och ett halvt år Satu jobbade för organisationen var det många stora och tunga frågor att ta tag i och en av arbetsuppgifterna var att svara på anhöriglinjen som är en nationell stödtelefonlinje.
– Där fick man ta del av mycket, ge råd och lyssna på de olika berättelserna som människor hade behov av att berätta. Många människor är i en situation då man inte vet vad man ska göra. Till exempel kanske du har en anhörig på ett särskilt boende och du tycker inte att det fungerar där, eller att man har ett barn som är över 18 år som hamnar på psykakuten och själv som förälder eller närmast anhörig får du inte veta något.

Ideellt arbete

Mycket ideellt arbete har det också blivit under årens lopp och då inte minst inom Folkets Hus-föreningen i Norrhult.
– Älgskadefondsföreningens verksamhet visste jag inte så mycket om tidigare, men jag var medlem innan jag började jobba här.
På anställningskontraktet för Älgskadefondsföreningen står det kansli/kommunikatör men som hennes företrädare konstaterat i tidigare intervju omfattar titeln ett brett område av arbetsuppgifter.
– I min tidigare tjänst på Anhörigas Riksförbund fungerade jag som kommunikatör då detta saknades, behovet av kommunikation och rätt budskap ut finns ju överallt. Information ska vara tydlig, tillgänglig för alla, säger Satu Korte-Johansson.

Text och foto: Carl-Magnus Wennerholm