Ny verksamhetsledare

Erik Risberg

ÅSEDA Sedan den 19 februari har Älgskadefondsföreningen en ny verksamhetsledare i Erik Risberg. Han kommer närmast från Karlstad där han bott under 21 års tid och bland annat arbetat för NTF och som egen företagare med inriktning på trafik- och trafiksäkerhetsfrågor.

Erik Risberg tycker det känns bra med flytten söderöver då han har sina föräldrar liksom syster med familj utanför Kalmar så det blir ett sätt att komma närmare familjen.

– Jag är uppvuxen i Lycksele, men kom till Värmland 1997 och jag blev chef för NTF Värmland och den trafikövningsplats som NTF Värmland äger år 2009, där arbetade jag fram till 2015. Efter det har jag varit verksam som egen företagare inom området trafiksäkerhetsfrågor.

Utöver detta har han också olika förtroendeuppdrag inom trafiksäkerhetsområdet.

Spännande utmaning

Även om Erik Risberg menar att han ännu, (vid intervjutillfället) inte riktigt landat så väldigt mycket i tanken kring det nya jobbet, upplever han det som en inspirerande och spännande utmaning att axla uppdraget.

– Jag brukar också lite skämtsamt resonera att jag inte vill dö nyfiken och det här är ett steg i den andan. Men framförallt har jag jobbat med trafik och trafiksäkerhetsfrågor sedan 1995 då jag började på dåvarande Vägverket och regionkontoret i Eskilstuna och därefter har det handlat om trafiksäkerhet och trafikrelaterade frågor.

Vad Erik Risberg tror han kan tillföra föreningen är den erfarenhet från idéburen verksamhet och det nätverk han fått, senast inom NTF.

– Det är värdefulla erfarenheter som jag nu tar med mig in i föreningen. Jag är övertygad om att jag med mitt nätverk kan bidra till att utveckla verksamheten, vilket också känns väldigt bra med en styrelse som signalerar en tydlig vilja kring just att utveckla verksamheten, säger Erik Risberg.

Text och foto: Carl-Magnus Wennerholm